Правильний зимовий раціон харчування для вашого здоров’я: що з’їсти, щоб не захворіти?

0
74

nike air jordan 11 cool grey
the wig shop
mens nike air max
adidas yeezy boost 350 v2

cheap nfl jerseys

best sex toys for couples
team jerseys
cheap adidas shoes
adidas yeezy slides onyx
sex toy stores
nike air max 270

Жири

Сидіти на строгих дієтах взимку і відмовлятися від жирів не варто: в холодні російські зими вони нам вкрай необхідні. Причому потрібні як тварини, так і рослинні жири – 30 г на добу.

У холодну пору року корисні вершкове масло, свиняче сало, вершки, сири, сметана. З рослинних жирів хороші масла-соєва, кукурудзяна, оливкова.

Білки

Взимку налягайте і на білки. Вони підтримують м’язи в тонусі, що дозволяє зберігати активність. На вашому столі повинні бути наступні продукти: м’ясо і риба, яйця, соя, бобові, крупи (гречка). Тут головне – не переборщити.

На забувайте про кисломолочні продукти: білків в них багато, та й засвоюються вони дуже легко.

Овочі та фрукти

Всім відомо, що фрукти і овочі – справжнє джерело вітамінів. Щоб бути здоровим, чергувати різні фрукти і овочі хоча б за графіком два дні через два: яблука, мандарини, грейпфрукти і т. Д.. Вони можуть як входити до складу страв, так і подаватися окремо. До речі, сміливо використовуйте заморожені продукти-вітаміни з них нікуди не пропадають.

Якщо ви любите ягоди, взимку зверніть увагу на смородину, обліпиху, калину, шипшина, журавлину і морошку. У них міститься найбільше вітаміну с, що захищає від застуди.

Корисні і сухофрукти: курага і груші, чорнослив і родзинки, а також яблука. Суміш з медом і горіхами подарує вам ударний заряд бадьорості і сил!

Квашена капуста

Ці ласощі особливо корисно взимку. По-перше, в ній міститься багато вітаміну с: 150 г капусти – і ви з’їли денну норму цього вітаміну. Важливі й інші містяться в ласощах елементи: молочна кислота, вітаміни групи в і к.

Мінерали

Без мінералів взимку не обійтися. Включайте в раціон зелені листові овочі, насіння і горіхи, оливки, а також авокадо, морські водорості, інжир, йогурт і картопля.

Зі східної точки зору

На сході впевнені: взимку найбільше навантаження відчувають нирки, тому їм потрібно допомагати в першу чергу. Як це зробити?

По-перше, пити не менше 2 літрів води в день. Уникати алкоголю і” пригощати ” солоним – щоб вони краще працювали. Тут точки зору східних і західних фахівців розходяться: на заході вважають, що ниркам сіль шкодить. Кому вірити-вирішуйте самі, але ми впевнені: у всьому краще дотримуватися золотої середини.

Кухонна сіль, дійсно, провокує утворення каменів в нирках, але кам’яна сіль для організму не так шкідлива. Як варіант – просто вживайте солоні на смак продукти: соєвий соус, морську капусту.

Ще одна порада від східних дієтологів-вживати взимку субпродукти. Йдеться про нирки, серце, легені, а також селезінці і шлунку. Заморські медики вірять: в них укладена особлива життєва сила.

Гостра їжа теж рекомендована взимку в помірних кількостях. Не нехтуйте перцями, часником, аджикою.

Від чого утриматися взимку

Східні медики вважають, що взимку слід утриматися від солодкого: цукор шкодить організму. Хоча б на час слід забути про цукерки і тістечка, випічку і, як не дивно, молоко – воно також відноситься до солодких продуктів.у холодну пору слід скоротити споживання кави: замість нього налягайте на трав’яні чаї і морси.

Що краще? холодне або гаряче взимку?

Однозначно: помірно гаряча їжа взимку корисна. Оптимальна для організму температура- + 40…+ 50°с. Включайте в раціон каші і овочеві рагу.

Відмовтеся від густих борошняних супів з грінками, інакше до весни ви ризикуєте сильно поправитися.

Не забувайте і про приготовані овочі: вони повинні входити в ваш щоденний раціон. Найкраще готувати їх на грилі, в аерогрилі, запікати або готувати на пару.

І, звичайно ж, здійснюйте регулярні прогулянки на свіжому повітрі, пам’ятайте про повноцінний відпочинок і сон, і тоді зима пройде для вас швидко і непомітно!