Зовсім недавно я з превеликим задоволенням прочитала кулінарно-літературний опус про маринованих печерицях від lenkapenka і згадала, що за гриби я не вважала гливи — до тих пір, поки не спробувала цю закуску. Раніше ми готували їх тільки гарячим способом (смажили з цибулькою, іноді гасили в сметані). Тепер же не можу відірватися від глив — холодних, маринованих швидким способом. Смак такий яскравий, аромат часнику прекрасний, і зовнішній вигляд у грибочків дуже апетитний. Спробуйте!
Інгредієнти
- гливи — 300 г
- часник — 2 великих зубчики
- петрушка-за смаком
- оцет-2 ч. Ложки
- суміш перців подрібнена — за смаком
- сіль-за смаком
- рослинна олія для смаження-3 ст. Ложки
Приготування
Гливи моєму, видаляємо бруд з ніжок, ділимо на окремі грибочки. Для цієї страви я залишила тільки капелюшки, а ніжки відправила в смажену картопельку)) але можна використовувати і цілі гриби, просто порізавши їх на більш зручні для смаження шматочки.
Гарненько розігріваємо масло і підсмажуємо гриби. Краще це зробити в сковорідці з товстим дном. Я смажу на чавунній сковороді, щоб грибочки були з рум’яною засмаженою скоринкою (не самий здоровий варіант, але смакота незвичайна).
Приступаємо до приготування заправки.
У миску видавлюємо часник і насипаємо перець, скроплюємо оцтом. Туди ж відправляємо нарізану петрушку. Запах оцту з часником дає своєрідний аромат, мені він нагадує запах корейської моркви))
Знімаємо гливи з вогню і відразу ж пересипаємо в миску до заправки разом з гарячим маслом, в якому вони обсмажувалися. Все швидко перемішуємо, щоб інгредієнти обмінялися ароматами.
пахне це все-неймовірно! далі питання вашої сили волі: або з’їсти все відразу, в теплому вигляді, або… Проявити витримку — почекати, поки все охолоне, накрити кришкою і відправити в холодильник на пару годин, а ще краще на ніч.
повірте, це того варто! гливи промаринуются як слід і закуска вийде фантастичною!
Смачного!