
Вибрати хороший чай часом буває зовсім не просто, враховуючи що асортимент чаїв, представлений сьогодні на ринку, практично нескінченний. У цій статті інтернет магазин https://brayval-coffee.com.ua/ проведе вам коротку екскурсію по різноманітному світу чаїв і розповість, якими властивостями вони повинні володіти, щоб вийшов хороший напій.
Перш ніж купити чай, бажано його спочатку спробувати, так само як пробують вино в хороших ресторанах, перед тим як його замовити. Якщо ви вже зважилися на покупку, купуйте чай невеликими порціями. Таким чином чай не буде у вас застоюватися, і ви завжди будете вживати свіжий напій.
Звичайно, ваш улюблений сорт, який ви регулярно вживаєте, можете сміливо брати в будь-яких кількостях.
Хороший вигляд-хороший смак
Перша річ, на яку потрібно звернути увагу при виборі чаю – це його зовнішній вигляд. Також, ми не будемо першими, хто скаже, що цілий чайний лист краще поламаного сміття, який часто зсипають в чайні пакетики. Якщо листя поламані, це швидше за все свідчить про те, що урожай забирався машиною, а не руками. Пошкоджені листя часто надають терпкість чаю.
Використовуйте ніс
Після заварювання, хороший чай почне виділяти смачний аромат. Зелений чай найчастіше буде освіжаюче трав’янистим, оолонг-персиковим і квітковим, чорний чай – іноді солодкими, а пуер володіє земляним ароматом.
Дуже важливо, щоб чай мав хоча б невеликий запах, незалежно від того, заварений він або все ще знаходиться в коробці. Ароматизований чай, такий як жасминові перли або ерл грей, повинен зберігати насичений аромат ще тривалий час після заварювання.
Уважно розгляньте заварені листя
Спостерігати, як розгортається чайний лист при заварюванні, можна годинами. Якщо ви заварите, наприклад такі крупнолистові чаї, як тінь місяця або ті гуаньінь (залізна богиня милосердя), ви будете вражені розміром листа. Хороший лист можна згорнути абсолютно без будь-яких пошкоджень або розломів.
Найважливіше-смак
Як і в будь-якій їжі, в напоях найважливіший показник-це смак, а смаки у всіх нас дуже різні. Чай ніколи не повинен бути позбавленим смаку. Правильно заварений чай не повинен бути неприємно терпким або нудотним. Кращий спосіб пробувати чай як вино — це отхлебивать невеликими ковтками, утворю в роті вир з чаю і повітря, таким чином посилюючи аромат. До того ж, це неймовірно весело.
В кінцевому підсумку, неважливо що за чай ви пригледіли, рішення купувати чи ні повинно грунтуватися виключно на ваших особистих смакових перевагах.

















