Друзі мої, оскільки у мене гарбузове меню в січні завжди набирає обертів, то ділюся з вами гарбузовим блюдом. Цей рецепт народився в голові якось сам собою, тому довго думала про те, як же його назвати?) у мене залишилося гарбузове пюре і хотілося його кудись прилаштувати, стала придумувати на ходу, а вийшло просто божественно. Якщо теж як я любите гарбуз в різних стравах, то приготуйте, не пошкодуєте.
Інгредієнти
- 1 стакан-об’ємом 200 мл
- 1 яйце
- 1,5 склянки борошна
- 100 г вершкового масла
- 0,5 склянки цукру
- ванілін (за смаком)
- 0,5 ч. Ложка розпушувача
наповнювач:
- 250 г гарбузового пюре
- 200 г сиру
- 1 яйце
- 2 ст. Ложки кукурудзяного крохмалю
- 3 ст. Ложки цукру
- ванілін (за смаком)
додатково:
- темний шоколад
Приготування
Час приготування 45 хвилин.
Спочатку потрібно приготувати тісто. Розтопити в мікрохвильовій печі вершкове масло і повністю остудити. Додати цукор і ванілін і добре розмішати. Потім вмішати яйце. Борошно з розпушувачем потрібно вводити частинами кожен раз добре перемішуючи.
Замісити дуже м’яке податливе тісто. Рівномірно розподілити тісто по формах для випічки, формуючи бортики. Оскільки я люблю, щоб тесту був мінімум (просто виконує функцію оболонки), то роблю шар максимально тонким. Потім форму з тестом поставити в холодильник.
Тепер потрібно приготувати сирно-гарбузовий наповнювач. Сир викласти в блюдо і добре розім’яти виделкою. Якщо вам не подобаються в начинці шматочки сиру, то на даному етапі треба пройтися занурювальним блендером. Я обожнюю сирні крупинки, тому не роблю таких рухів.
Додати гарбузове пюре, перемішати.
Потім додати цукор, ванілін і ще раз перемішати.
Додати яйце і перемішати.
Тепер додати кукурудзяний крохмаль і перемішати особливо ретельно.
Дістати форму з тестом з холодильника і розподілити гарбузово-сирну масу рівномірно.
Щоб начинка рівномірно розподілилася і не залишилося ніде пустот, треба кілька разів форму добре струсити.
Відправити форму в попередньо розігріту до + 180 градусів духовку і запікати 30 хвилин. Серединка повинна бути злегка рухомий, але в міру охолодження наповнювач стабілізується і застигне.
Надзвичайно смачні, ароматні сирно-гарбузові відкриті пиріжки готові! перед подачею можна оформити розтопленим на водяній бані шоколадом.
Треба сказати, що для великих любителів шоколаду я пару пиріжків повністю занурила в розтоплений шоколад, але — це вже справа смаку кожного.
Користуйтеся і насолоджуйтеся!!!