Відкриті гарбузово-сирні пиріжки

0
100

Друзі мої, оскільки у мене гарбузове меню в січні завжди набирає обертів, то ділюся з вами гарбузовим блюдом. Цей рецепт народився в голові якось сам собою, тому довго думала про те, як же його назвати?) у мене залишилося гарбузове пюре і хотілося його кудись прилаштувати, стала придумувати на ходу, а вийшло просто божественно. Якщо теж як я любите гарбуз в різних стравах, то приготуйте, не пошкодуєте.

Інгредієнти

  • 1 стакан-об’ємом 200 мл
  • 1 яйце
  • 1,5 склянки борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 0,5 склянки цукру
  • ванілін (за смаком)
  • 0,5 ч. Ложка розпушувача

наповнювач:

  • 250 г гарбузового пюре
  • 200 г сиру
  • 1 яйце
  • 2 ст. Ложки кукурудзяного крохмалю
  • 3 ст. Ложки цукру
  • ванілін (за смаком)

додатково:

  • темний шоколад

Приготування

Час приготування 45 хвилин.

Спочатку потрібно приготувати тісто. Розтопити в мікрохвильовій печі вершкове масло і повністю остудити. Додати цукор і ванілін і добре розмішати. Потім вмішати яйце. Борошно з розпушувачем потрібно вводити частинами кожен раз добре перемішуючи.

Замісити дуже м’яке податливе тісто. Рівномірно розподілити тісто по формах для випічки, формуючи бортики. Оскільки я люблю, щоб тесту був мінімум (просто виконує функцію оболонки), то роблю шар максимально тонким. Потім форму з тестом поставити в холодильник.

Тепер потрібно приготувати сирно-гарбузовий наповнювач. Сир викласти в блюдо і добре розім’яти виделкою. Якщо вам не подобаються в начинці шматочки сиру, то на даному етапі треба пройтися занурювальним блендером. Я обожнюю сирні крупинки, тому не роблю таких рухів.

Додати гарбузове пюре, перемішати.

Потім додати цукор, ванілін і ще раз перемішати.

Додати яйце і перемішати.

Тепер додати кукурудзяний крохмаль і перемішати особливо ретельно.

Дістати форму з тестом з холодильника і розподілити гарбузово-сирну масу рівномірно.

Щоб начинка рівномірно розподілилася і не залишилося ніде пустот, треба кілька разів форму добре струсити.

Відправити форму в попередньо розігріту до + 180 градусів духовку і запікати 30 хвилин. Серединка повинна бути злегка рухомий, але в міру охолодження наповнювач стабілізується і застигне.

Надзвичайно смачні, ароматні сирно-гарбузові відкриті пиріжки готові! перед подачею можна оформити розтопленим на водяній бані шоколадом.

Треба сказати, що для великих любителів шоколаду я пару пиріжків повністю занурила в розтоплений шоколад, але — це вже справа смаку кожного.

Користуйтеся і насолоджуйтеся!!!